BEA Enschedesestraat in Losser

Als onderdeel van de raamovereenkomst ‘Rekenen, Tekenen en Bestekschrijven’ met de gemeente Losser, is ons gevraagd de civieltechnische voorbereiding van de Enschedesestraat in Losser op te pakken. Een belangrijk onderdeel hiervan is de groenstructuur: ter hoogte van de rotonde is de wens om de oude dorpsbeek weer zichtbaar te maken (deze stroomt nu als een riool onder het gebied door) en een voetpad aan te brengen. Om te bepalen of dit haalbaar is, is een 𝗕𝗼𝗼𝗺 𝗘𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁 𝗔𝗻𝗮𝗹𝘆𝘀𝗲 (𝗕𝗘𝗔) uitgevoerd door Proviel. 🌳

De vraagstelling in de BEA was: “Kunnen de aanwezige bomen, in de huidige verschijningsvorm en op de huidige standplaats, in relatie tot de voorgenomen werkzaamheden, duurzaam behouden worden?”

Onze ETT-er Wim-Jan de Wilde heeft in het voorgenomen tracé een Boom Effect Analyse (BEA) uitgevoerd. Op basis van zijn bevindingen is een voorstel tot aanpassing van het ontwerp gedaan:

  • De beek en het pad worden verlegd zodat bomen gespaard worden
  • Helaas moet 1 boom gekapt worden (de kleinste binnen dit onderzoek)
  • Hierdoor worden 2 andere grote bomen gespaard
  • Voor de te kappen boom vindt herplanting plaats

Het definitieve ontwerp is inmiddels gepresenteerd aan de bewoners. De technische uitwerking kan nu verder worden opgepakt.

Heb je ook een BEA nodig in jouw project, of twijfel je er aan of een BEA nodig is, neem dan gerust contact met ons op.

Impressie